DAGBOK INKA TRAIL 1. - 16. OKTOBER 2018

 

SUNDAG 14. OKTOBER

Det nærmer seg slutten på denne fantastiske turen til Peru. I skrivende stund ligger jeg bak en tett myggnetting og hører på alle lydene fra jungelen. Åpent rett ut i naturen.  

I dag var vi igjen oppe kl 4:00. Ut på jungelsafari og en ‘døsig båttur’ hvor vi fikk sett både oterfamilie og papegøyer!  En ettermiddagstur ble det også. Her fikk gjengen innføring i en mengde medisinske planter fra jungelen. Smaksprøver fikk vi etter runden i ‘urtehagen’ 😁  

I morgen er det tilbake til Lima med mellomlanding i Cusco. ‘Webben’ er ikke særlig rask her så bildene sendes dra Lima. 

- Elin 

1014 2

1014 2 

(Foto: Tito)

FREDAG 12. OKTOBER

Da er hele gjengen vel nede fra Matcu Pitccu! Etter god lunsj og en velfortjent øl i byen, tar vi toget til endestasjonen, i ei luksusvogn. Stemningen er høy! Alle er kjempefornøyde etter 4 flotte dager i Andesfjellene. Bærerne og kokkene har skjemt oss bort med nydelig mat og topp service. Deilig å våkne til varm coca-te i teltåpningen, og de har tryllet fram flere spennende retter både til lunsj og middag. Hos de fleste var høydesyken overstått i forkant, men farta har blitt avpasset til høyden over havet, og motbakkene. Dag 2 starta vi på 2950, var oppe i 4200 m, for å slå leir på 3500 m. Mye barsk og spennende natur å beundre, og ikke minst Inkaenes utrulige byggverk! Vi må hjem og lese om deres kultur. Og alle hjemme kan glede / grue seg til hundrevis av bilder! Etter en dusj og ei natt i Cusco, er vi klare for jungeleventyr!

- Gerd

(I jungelen er det heller ikkje mobildekning. Me høyrer derfor ikkje frå dei att før tidlegast søndag kveld.)

 

TORSDAG 11. OKTOBER

Tito melder at dei er framme i Machu Picchu etter ein eventyrleg tur på Inka Trail. Fekk kun to bilete i dag men reknar med at eg får ei oppdatering i løpet av morgondagen. No er det nok ein dusj og det å legga seg i ei skikkeleg seng dei tenker mest på, vel fortjent etter tre netter i telt...

- Jarle

1011 2

1011 2

(Foto: Tito)

MÅNDAG 8. OKTOBER

Akkurat no startar dei på legendariske Inka Trail... Fekk dette biletet tilsendt frå Tito no kl. 18:00, akkurat i det dei står ved startpunktet. No blir dei utan mobildekning dei neste fire dagane, så eg reknar ikkje med nokon oppdateringar før torsdag eller fredag.

- Jarle

1007Ta

 

SUNDAG 7. OKTOBER

En flott tur på toppen av Cusco i dag med mye innsikt i inkahistorien! Vi har det så flott sammen også! Flott turgruppe!

- Vera

1007Va

(Foto: Vera Andresen)

 

1007a

(Foto: Tito)

LAURDAG 6. OKTOBER

Etter en flott busstur fra Puno til Cusco, så nyter vi god mat på en flott restaurant 😊

- Vera

1006 aV1 2

1006 aV1 2

1006 aV3 2

1006 aV3 2

1006 aV3 2

1006 aV3 2

(Foto over: Vera Andresen)

 

1006 bT1 2

Thor Martin playing football with the Great Adriano (my son)

- Tito

1006 bT1 2

1006 bT2 2

1006 bT2 2

(Foto: Tito)

 

FREDAG 5. OKTOBER

Vi storkoser oss her i vake og varierte Peru. Fra sjø og ørken til fjellene som vi er nå på 3.800 moh. Noen kjenner nok høyden, men tenker at alle er fine igjen i morgen. Herlig dag på Titikakasjøen og besøk hos folkene der. Imponerende ‘byggverk’ disse siv-øyene. Super lunsj og er vel tilbake på hotellet. Det er nytt og flott med alt vi ‘luksusdyr’ kan ønske oss 😁 Turen fortsetter til Cusco i morgen- vi gleder og til hver ny dag på denne flotte turen 👍 

- Elin

1005d 6

1005d 1

1005d 6

1005d 6

1005d 6

1005d 6

(Foto: Elin Gjerland)

1005a

1005b

(Foto: Tito)
 

TORSDAG 4. OKTOBER

Flott tur i flott vær, til et kjempestort fuglefjell. Mange flotte fugler, seler og pingviner. Her blir det samlet inn guano hvert 7. år. Spør oss, vi vet nå hvordan det lukter. 

- Morten

1005e 5

1005e 5

1005e 5

1005e 5

1005e 5

(Foto: Morten Caspersen

 

ONSDAG 3. OKTOBER

Dag 3, Berg- og dalbane i ørkenen.

Her lever vi et luksusliv, med en stor park rundt hotellet, og flere svømmebasseng å velge mellom! Dagen starta med en bedre frokost, inklusiv champagne og bursdagfeiring. Noen av oss øvde oss på sandboarding i de nærmeste sanddynene, før et par timer ved bassengkanten, deilig. Etter lunsj ble vi kjørt ut i ørkenen. Der ventet en slags åpne jeeper på oss. Det ble nærmest berg- og dalbane kjøring i høy fart i et måneaktig ørkenlandskap, helt vilt! Veldig gøy med sandboarding på magen utfor stadig brattere stup! Bilene kom etter. Turen ble avslutta med fantastisk solnedgang bak sanddynene, uforglemmelig!!

- Gerd 

1003h

1003h

1003e

(Alle foto over: Tito)

1003h

(Foto: Vera Andresen)

1003h

Buggietur i sanddynene også med sandboarding 😄 (Foto: Vera Andresen)

1003c

Sandboarding i Ica (Foto: Vera Andresen)

1003b 

Bursdagfeiring i Ica, 79 år og klar for nye høyder! (Foto: Gerd Løwe Vedvik)

 

TYSDAG 2. OKTOBER

Gjengen kom trygt fram til Lima i går kveld etter ein lang flytur over Atlanterhavet. Peru ligg sju timar bak oss, så sjølv om det ikkje var så seint på kvelden lokal tid når dei kom til hotellet, så var det likevel godt å få legge seg sidan det var langt på natt norsk tid. I dag er det sightseeing i Lima by, og deretter setter dei seg på bussen og køyrer nokre timar sørover til ørkenområdet i Ica og Nazca. Her skal dei tilbringa dei første to dagane av turen - og her står opplevelsane i kø. Ørken er definitivt ikkje kjedeleg...

- Jarle

 

Da har vi fått noen timers søvn her i Lima. Snart frokost og deretter avreise til ICA. Reisen gikk fint, og alle kom vel fram. Kun en bagasje som manglet (og det var dessverre min 🤥)

Internettet er nok av den ustabile varianten i Peru så det blir nok bare noen ‘ad-hoc’ meldinger herfra.

Nå lysner det her kl 6:00 og vi gleder oss til å ‘utforske’ landet!

- Elin

 

I dag har vi hatt en fin runde med sightseeing i Lima med buss. Byen har en rik historie og vi har lært mye😁..noen av oss var også inne i Basilica Catedral de Lima. Imponerende kirke som er der Lima ble ‘grunnlagt’ av Francisco Pizzaro. Før bussturen hit til Ica, kunne vi nyte en ekte peruviansk lunsj med fisk til forrett og fisk til hovedrett. Et glass Pisco var med å heve stemningen, som allerede er god i gruppa.

Vi er nå på en resort av høy klasse - las Dunas- med svømmebassenger og lama i hagen.😁 

I morgen blir der sightseeing her og noen svømmetak i bassenget. 

Prøver å sende noen bilder..🌋 

- Elin

1003 Lima 6

1003 Lima 2

1003 Lima 2

1003 Lima 2

1003 Lima 6

1003 Lima 6 

 

KLARE FOR INKA TRAIL!

Også i år er turen til Peru og Inka Trail min aller mest populære tur. Fire store grupper har fått oppleve denne fantastiske turen som også er meir variert enn nokon av mine andre turar - både når det gjeld kultur og natur. Peru er kontrastanes land. Gjengen vår skal blant anna gå Inka Trail, utforska Machu Picchu, besøka dei flytande øyane på Titicaca-sjøen, på oppdagingsferd i jungelen, oppleva Nazca-ørkenen og dra på båttur rundt Ballestas-øyane.

Ingerid, Mats, Irene, Norvald H, Elin, Annelin, Mette, Willi, Einar, Thor Martin, Kjersti, Bjørg Norunn, Astrid, Norvald Aa, Gerd, Atle, Hildur, Jan Birger, Vera, Morten og Thor Erik er no klare for avreise til Peru for å realisera det store Sør-Amerika-eventyret. Min gode venn og samarbeidspartner Tito skal leda gjengen gjennom nokon av Sør-Amerikas største attraksjonar.

På mandag setter dei seg på flyet over Atlanterhavet i retning Lima. På denne sida legg me ut bilete og oppdateringar etter kvart som turen skrider fram.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka

(Bilete frå tidlegare turar. Foto: Anna-Marie Haugen og Jarle Trå)

inkatrail 03

inkatrail 03

inkatrail 03