DAGBOK KILIMANJARO 1. DESEMBER 2009

 

(Bilete nederst på sida)

11. DESEMBER

Et afrikansk eventyr er over for denne gang! Dagens safari bød på giraffer, elefanter, bavianer, silkeaper, dikdiker (bittesmå antiloper) mm. Vi har hatt noen fantastiske og innholdsrike dager sammen! Nå flyr noen av oss hjem, mens andre i morgen tidlig flyr til Zanzibar for å nyte noen dager med sol og sjø. Tusen takk for en kjempefin tur, mye latter og moro, til dere alle!

10. DESEMBER

For en dag! Vi har vært i en masai-landsby. Vi har vært på safari i Ngorongoro-krateret, og vi har sett elefanter, løver, gepard, flodhester, neshorn, gnu, sebra, vortesvin, hyener, sjakaler, antiloper av mange slag, bøfler og masse eksotiske fugler. Alt på utrolig nært hold! Vi har vært kjempeheldige :-)

9. DESEMBER

Hvilket afrikansk eventyr! Vi bor i store telt med egne bad og terasse , blant trær og dyr, i nærheten av Lake Manyara. Vi har syklet mellom flokker av gnu og sebra, afrikansk landsbygd og småby. Nå synger sikadene høyt i kor, apekatter klatrer i trærne, og snart er det middag og kanskje litt bålkos. Vi har det helt fantastisk!
(Anmerkning frå Jarle: Migunga Lodge som dei bur på er ein såkalla Luxury Tented Lodge, men det er lite som minner om telt i dei store bungalow-lignande konstruksjonane. Migunga er oasen under safarien, plassen der ein kan roe seg ned etter dagens mange spektakulære inntrykk av Afrikas dyreliv men også ein uforgløymeleg opplevelse i seg sjølv).

8. DESEMBER

En god natts søvn gjorde akkurat de underverk den skulle for å få slitne kropper ned de siste 2000 høydemetrene i dag. Det var fantastisk å bevege seg fra snø og is, alpin lavaørken og lynglandskap og regnskog - alt i løpet av et døgn. Vel tilbake på bakkenivå har alle fått en etterlengtet dusj, vi har tatt en sundowner på skybar med utsikt mot toppen av Kilimanjaro og nå ventes middag på hotellet. Det er en lykkelig gjeng jeg deler bord med, og jeg føler meg utrolig priviligert som har som jobb å få være med på å realisere flotte menneskers drømmer. Gratulerer alle sammen! Hilsen 'søster Anna' - tilnavnet gruppa har gitt meg :-) I morgen venter nye afrikanske eventyr, vi setter kursen mot safari! Følg med, og hør om vi får se alle de fem store.

7. DESEMBER (KVELD)

Dere trodde kanskje at dagens økt var unnagjort etter toppstøtet? Neida! Etter noen timers hvile bar det ny 2000 høydemeter ned til turens siste leir. Her blir det nok en god natts søvn etter middag, mens regnet trommer på teltduken. Lala salama! - God natt på Swahili.
Hilsen turleder Anna-Marie

7. DESEMBER

Alle på toppen! Nå er alle slitne, men glade!! En fantastisk dag på Afrikas tak, 5895 moh!

6. DESEMBER (Kl. 20:55)

Snøen har lagt seg på bakken mens vi har hvilt, men nå er det straks litt mat og så er alle klare til toppstøt om en time.
(Anmerkning frå Jarle: Dei startar omlag ved midnatt, kl. 22 norsk tid, og står sannsynlegvis på toppen rundt kl. 04 norsk tid, akkurat i det sola står opp over det enorme afrikanske kontinentet - ein opplevelse som dei garantert aldri vil gløyma. Eg legg ut informasjon om korleis det går så fort eg får melding frå fjellet. Kryss fingrane - det skal i alle fall eg prøve på så godt eg kan...)

6. DESEMBER (Kl. 11:29)

Akkurat ankommet lunsjstopp på 4680 moh. Vi har hatt en strålende dag så langt. Litt sol over skydekket, og toppen steg ut av sin tåkekrans - et fantastisk syn som motiverer. Alle i bra form så langt. Vi hilser hjem!

5. DESEMBER

Vi våknet til strålende sol i dag, og spiste frokost med utsikt mot den 200 meter høye og bratte veggen vi senere klatret oppover. Det viste seg at alle var ekte fjellgeiter! Nå hviler vi i Camp 4 etter lunsj. Høyden var tøff for noen i dag, men med hvile tror vi alle er klare for å bevege seg nærmere toppen i morgen. Skodde og litt småregn, men vi har det bra!
(Anmerkning frå Jarle: Breach Wall ser ut som ei umogeleg oppgåve frå leiren, den er 200 meter høg og veldig bratt. Men det ein ikkje riktig ser frå leiren er at det slynger seg ein sti att og fram oppover lia, slik at det ikkje er nokon vanskar sjølv for dei som har litt høgdeskrekk. Breach Wall, eller Breakfast Wall, er eit av høgdepunkta på Kilimanjaro-turen!)

4. DESEMBER

Jambo! Nå har vi kommet til Camp 3 på 3895 moh. I går hadde vi en dag med mye regn siste halvdel, men på kvelden klarnet det opp og fullmånen hang som et smykke ved toppen. I dag våknet vi til sol og perfekt utsikt til toppen. I dag har vi vært oppe på 4600 moh. Flere har merket litt til høyden, men det går utrolig bra og humøret er upåklagelig i denne spreke gjengen. Vi har hatt tett skodde og kald vind store deler av dagen. Men når vi kom til leiren skinte sola gjennom som velkomsthilsen, og nå venter te og popcorn i spiseteltet. Fjell-luksus!
Hilsen Anna-Marie
(Anmerkning frå Jarle: Dei er no i Barranco Camp. Denne leiren ligg berre nokre meter høgare enn gårsdagens leir, Shira. Også morgendagens leir, Karanga, ligg omtrent på samme høgda. Dette er ein av fleire fordelar med Machame-ruta, akklimatiseringen blir mykje betre når ein tilbringer nokre døgn på rundt 4000 meter før ein støter vidare mot toppen).

2. DESEMBER (KVELD)

Jambo! Første dag har gått strålende, alle er i storform og stemningen er svært god i spiseteltet nå. 1200 høydemeter på 6 timer, og vi befinner oss nå på 3000 moh. Gleder oss til turen videre!
(Anmerkning frå Jarle: Dei er no i Machame leir. Denne ligg i øvre kant av regnskogen. I dag har dei gått gjennom jungelen heile dagen, men i morgo vert det mindre og mindre vegetasjon opp mot 3900 moh, der neste leir ligg).

2. DESEMBER (MORGON)

Afrika! Varmen og lydene har allerede fanget oss inn. Kilimanjaro ligger der med toppen drapert i skyer, men vi har sett den. Alle er forventningsfulle og gleder seg til å begynne å gå nå. Og det gjør vi snart, vi kjører nå opp til gaten hvor vi skal starte. Vi er på vei!
Hilsen turleder Anna-Marie

KILIMANJARO 1. - 12. DESEMBER 2009

Ei ny gruppe er snart klar for avreise. Denne gongen ei lita gruppe på 6 personar leda av Anna-Marie Haugen. Eg hadde eit informasjonsmøte med denne gjengen for nokre vekar sidan, og det er ein triveleg gjeng som no snart er på veg mot Afrika. Dei fleste skal avslutta turen med late dagar på Zanzibar.

Følg med her for oppdateringar frå turen.


Alle bilete: Anna-Marie Haugen