DAGBOK INKA TRAIL 1. - 17. OKTOBER 2017

 

SUNDAG 15. OKTOBER

Hola!

Vi landet i Puerto Maldonado på fredag og varmen slo mot oss som en vegg. 37 grader og en luftfuktighet på 95%.
Vi besøkte ett senter som lager naturmedisin på lørdag. Etterpå ble det jungelsafari og vi fikk se maursluker, kaiman, kjempeotere, aper, mange fine fugler, dovendyr og en fyr jeg har googlet meg frem til at er en Capybara. Siden ble det fiske av pirajaer, og Terje var så heldig å få fisken han hadde drømt om på kroken. (Dyret på bildet vet jeg ikke hva er ennå).
Nå er vi tilbake i Lima og reiser hjem i morgen kveld. Det har vært en fantastisk flott tur med en alle tiders gjeng.

Hilsen Jorunn og Jon

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

16 10

 

Dei er no på veg attende til Lima. Fekk eit bilete av gjengen frå Tito frå lodgen dei har budd på i jungelen. No går turen mot slutten og dei skal berre nyta den siste kvelden og formiddagen i Lima (shopping av souvernirar...) før dei setter seg på flyet heimover i morgon kveld.

- Jarle

15 1

 

FREDAG 13. OKTOBER

Hola!

For en fantastisk tur!!
Det var selvfølgelig tøft. Spesielt andre dagen da vi gikk fra 3000 moh til første pass på 4200 moh, og ned til 3600 moh hvor leiren var. Ubeskrivelig vakker natur, og flinke guider som kunne fortelle mye om inkatiden. Kokkene serverte tre retters til både lunsj og middag. For en overraskelse!
Og bærerne som bar 25 kg, passerte oss pesende nordmenn i godt driv.

Hilsen Jorunn og Jon

13b 9

13b 9

13b 9

13b 9

13b 9

13b 9

13b 9

13b 9

13b 1

 

TORSDAG 12. OKTOBER

Fekk to bilete frå Tito etter at dei returnerte til Cusco i går kveld lokal tid. Reknar med eg får dagbok-oppdatering og fleire bilete frå gjengen i dag, før dei reiser inn i jungelen. Då blir dei igjen utan dekning i nokre dagar. Ikkje den enklaste turen når det gjeld kommunikasjon med omverda dette, men av og til er det litt godt å vera utan mobildekning og internett også... :)

- Jarle

12 2

12 2

 
MANDAG 9. OKTOBER

Tito klarte å senda meg eit bilete rett etter dei starta vandringa på Inka Trail i dag. Dei går no ut av dekning og me vil sannsynlegvis ikkje høyra frå dei igjen før torsdag (eller kanskje fredag pga. tidsskilnaden) då eventyret på Inka Trail og Machu Picchu er over. Ser ut som dei følger nøye med på kva guiden fortel i alle fall...

- Jarle

9

 

SØNDAG 8. OKTOBER

For de fleste av oss var det drømmen om å stå på Sungate og se ned på Macchu Picchu som fikk oss til å ta denne turen. I morgen tidlig starter vi Inka Trail og er framme torsdag morgen. Siste dag i Cusco har vært bra, med tur til Saqsay Waman, bygd av den store Inka, Pachacutec, picnic ved Cristo Blanco (en gave fra Palestina), og et besøk på Soltempel-museet. Etter turens, så langt beste middag er det nå siste sjekk av vekt på sekker og fundering på hvor mye man skal ha med. Bærerne tar 6 kg. Resten må vi ta selv. Sol eller regn?, kaldt eller varmt? Antagelig alt. Vi grugleder oss.

- Ole

8Ole 2

I museumet var det en fin park med bl.a. kondor, puma og slanger, de tre viktigste Inka-symbolene.

8Ole 2

Det var mange barn som gikk rundt og ville bli fotografert for penger.

 

Hola!

Bilder fra sightseeing i Cusco. Vi  besøkte inkaenes soltempel, Koricancha og Sacsayhuaman som er ruiner av festningen over Cusco.

Hilsen Jorunn og Jon

8Jorunn 5

8Jorunn 5

8Jorunn 5

8Jorunn 5

8Jorunn 5

8Jon 2

På markedet i Cusco

8Jon 2


Fekk tre bilete frå Tito i dag:

8 2

"The locals found us a bit heavy ...hahaha"

8 2

"And I had a really good time watching the match Perú - Argentina with Anders, «another fanatic»"

8Tito

"Exploring Cusco today"

 
LØRDAG 7. OKTOBER

Hola!
Ferden i dag har gått fra Puno med buss over Altiplano høyslettene til Cusco, inkaenes hovedstad.
Vi besøkte også Raqchi.

Hilsen Jorunn og Jon

7a 4

7a 4

7a 4

7a 4

 

En lang, men interresant busstur brakte oss fra Puno til Cuzco.. Cuzco var hovedstaden til inka-folket for 500 år siden. Vi var alle på "Nuna Raymi" og spiste middag. I morgen er det sightseeing og ompakking til "Inka Trail..

- Ole

7b 1

7b 3     7b 3

 

FREDAG 6. OKTOBER

Eneste utflukt i dag var turen ut til de flytende Uros-øyene. Interresant å se hvordan de lager øyene de bor på. De har barnehage og barneskole. Mye vedlikehold må til for at "flåtene" ikke skal synke.
- Ole

6 4


Hola!
Vi har besøkt Uros, de flytende sivøyene på Titicaca sjøen i dag.
En flott opplevelse i strålende solskinn. Litt handel ble deg og.
- Hilsen Jorunn og Jon

6 3

6 3

 

TORSDAG 5. OKTOBER

Nå er vi i Puno, 3850 moh. Det merkes. Vi har "gå sakte" aksjon?.

Det er VM- kvalifisering i dag Argentina - Peru og alle Peruianere er crazy! Noen er så tøffe at de er med Tito på en lokal bar og ser på. Noen slapper av og noen er ikke helt fit for fight enda.

I morgen er det båttur på Titicaca. Lørdag blir det buss nordover til Cusco.

Bildet er panorama over Puno.

- Ole

5 2

(Foto: Ole Røed)

 

5 1

I Puno, Titicacasjøen i bakgrunnen  (Foto: Tito)

 

ONSDAG 4. OKTOBER

Hola!

Turen gikk til Paracas i dag, og derfra med båt til Ballestasøyene som er ett naturreservat. Vi så sjøløver, pingviner, pelikaner og mye annen fugl jeg ikke vet navnet på. Hvert 7. år blir guanoen ( fuglebæsjen) "høstet" og 50% blir eksportert som gjødsel. Arbeidere bor da ute på øyene i 5-6 måneder i strekk i bygningen som er avbildet.

- Hilsen Jorunn og Jon   

7c 5

7c 5

7c 5

7c 5     

7c 8

7c 8

7c 8 

 

Etter en fartsfylt dag i går, er det roligere i dag. Noen av oss sliter med dårlig mage, så det passer bra. Ballestas-øyene var nok en opplevelse. Humbold-pingviner, Peruianske pelikaner, guano-fugler og sjøløver pluss masse fugler jeg ikke husker navnet  på. På bildet nr 2 er det en sjøløvebaby som roper så sårt etter mamma. Tilbake i Lima venter en helt annen opplevelse i morgen. Da flyr vi opp til Puno for å starte tilvending til høyder på 3-4000 meter.

 Alt er så vel organisert av Tito og Teresa, at vi bare slapper av og koser oss.

- Ole

4a 3     4a 3

4a 3

4a 4

 
TYSDAG 3. OKTOBER

Hola!

En fartsfylt opplevelse i Nazca ørkenen. Vi visste ikke at ørken er så vakkert.

- Hilsen Jorunn og Jon

3 3 6

3 3 6

3 3 6

3 3 6

3 3 6

3 3 6

 

I dag, tirsdag, er vi i Ica, fire timer med buss sør for Lima. Vi har vært en tur opp på hotellets sanddyne,  og etterpå levd det gode liv ved svømmebassenget. Nå  spiser vi god peruviansk mat med poteter og drikker cusquena øl til. Vi koser oss. I ettermiddag går turen ut i sanddynene. 

- Trude

3 2

 

I går kveld kom vi til Ica og det flotte hotellet Las Dunas. Etter en god natts søvn er vi klare for flytur og sandbuggie. Mens vi slapper av, prøver Tito å lære sin sønn å stå på brett.

- Ole

3 1 

 

Og så eit par bilete frå Tito...

3 4 2

3 4 2

 
MANDAG 2. OKTOBER

Hola!

I dag har vi vært på sightseeing i Limas gamle bydel.

Plaza Mayor var var flott med en fontene fra kolonitiden som midtpunkt.

Deretter var det besøk i San Francisco klosteret, som også var ett museum, og katakombene under. Synd det ikke var lov å ta bilder der.

Hilsen Jorunn og Jon

2 2

2 2

 

Seint i går kveld landa dei i Lima, hovedstaden i Peru, etter ein lang flytur over Atlanterhavet. Tito stod klar på flyplassen og ønskte dei velkommen. Han skal leda dei gjennom dei neste to vekene på sin entusiastiske og humørfylte måte. Etter ei god natts søvn starta dei i dag med ein busstur nedover Stillehavskysten til Ica. Her startar dei turen med eit par dagar i Nazca-ørkenen. Der er det nemleg mykje spennande å finna på... Noko av det første som står på programmet er boogie-tur i stor fart mellom sanddynene - ein naturleg berg- og dalbane som kan ta pusten frå nokon og ein kvar. Sand-boarding nedover dei gigantiske sanddynene er også ein artig aktivitet som framkallar mykje latter. Dei som ønsker det skal også fly over dei berømte Nazca-linjene slik at dei får sjå desse frå lufta. Og dei skal besøke dei berømte Ballestas-øyene som ligg rett utanfor kysten, Peru sitt svar på Galapagos-øyane. Peru-eventyret er i gang!

- Jarle

 

ÅRETS SISTE INKA TRAIL-GRUPPE KLAR FOR AVREISE!

I år har det vore fulle grupper på mine Inka Trail-turar. Peru-turen er meir populær enn nokonsinne - og det har faktisk vore ventelister på nokon av turane! 

Astrid, Torgeir, Turid, Karl Frode, Anne Gro, Ole, Janne, Terje Johan, Unni, Magnem Trude, Anders, Kjellaugm Per, Randi, Jorunn, Jon, Laila, Gunnar, Anne og Jørn  er no klare for avreise til Peru for å realisera det store Sør-Amerika-eventyret. Min gode venn og samarbeidspartner Augusto Zavala (Tito) skal leda gjengen gjennom nokon av Sør-Amerikas største attraksjonar.

Ingen av dei andre turane eg arrangerer er meir variert enn denne - både når det gjeld kultur og natur. Peru er kontrastanes land. Dei skal blant anna gå Inka Trail, utforska Machu Picchu, besøka dei flytande øyane på Titicaca-sjøen, på oppdagingsferd i jungelen, oppleva Nazca-ørkenen og dra på båttur rundt Ballestas-øyane.

På sundag setter dei seg på flyet i retning Lima. På denne sida legg me ut bilete og oppdateringar etter kvart som turen skrider fram.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka

(Bilete frå tidlegare turar. Foto: Anna-Marie Haugen og Jarle Trå)

inkatrail 03

inkatrail 03

inkatrail 03