DAGBOK ELBRUS 13. - 24. JUNI 2015

 

TYSDAG 23. JUNI

Bilete frå toppstøtet i går (Foto: Håkon Stordahl)

 

 

MANDAG 22.JUNI

En kjempestart. Var på 5100 allerede kl 5! Så kom vind, tåke og snøføyk. Ingen på toppen idag, men vi kom lengst! Manglet bare 50 høydemetre! Turnaround var reell - sikkerheten først. Gutta noe skuffet, men den tar vi. Klokken er ikke engang 12, så nå forlater vi Diesel til fordel Cheget. Skal bli godt å stelle såre bringer og slitne hoder.
- Haavard
Haavard og Maxim - vår russiske guide - tok ein fornuftig og klok beslutning når været vart slik det vart. 50 høgdemeter frå toppen er uansett så godt som suksess... Gjengen har gjort ein kjempeinnsats dei siste dagane. No ventar sivilisasjonens gleder igjen i Cheget før dei flyr heim igjen på onsdag.
- Jarle

 

SUNDAG 21.JUNI

Haavard melder om sightseeing og grillmat i Cheget, og vips så var gruppa tilbake på skinner mot toppstøtet. I kveld er dei oppe på Diesel hut igjen og klare for å støte mot toppen i morgon tidleg. Gutta er i god form i følge Haavard, så me satsar på at dette går til topps, sjølv om det virkar som at været er meir vinterleg enn normalt i Kaukasus for tida. Følg med her ut på morgonkvisten, eg oppdaterer så fort eg høyrer frå dei.
- Jarle

 

LØRDAG 20. JUNI

Idag var me ikkje alle i super form og sammen med dårlige værmeldinger, så bestemte me etter frokost å gå ned til Barrels for så å ta heisene derfra ned til Azau og taxi til Cheget. Der lader me opp igjen med grillmat og sauna før me reiser opp igjen på fjellet utpå dagen i morgen. Håper på toppstøt mandag/tirsdag.

 

-Haavard-

 

FREDAG 19.JUNI

Vært på 4800moh. Dårlig vær. Me kjente høgda på kroppen idag og i morgen blir det hvile.

 

-Haavard-

 

TORSDAG 18.JUNI

Idag har det vore flott vær og stikkordet er solfaktor ! Smertefri transport opp til Diesel Hut der me fekk ein skikkelig "høydare" av ein lunsj. Så blei det høyderekord for Håkon og Geir Arne da me gikk opp til 4500 moh ! Me er alle i kjempeform og nå venter me på middag ved Diesel Hut.

 

-Haavard-

 

ONSDAG 17.JUNI

I dag har det vært ein spesiell dag værmessig! Det har vært som i Bergen x10 og enda litt til. Me var oppe på Diesel Hut i nesten 2 timar. Dette er ei enkel hytte som er bygd på plassen der den gamle hytta sin diesel generator stod. Geir Arne tok som vanlig hundrevis av bilder :) Gutta er i kanonform og i kveld skal me nyte siste dagen i luksus før me flytter oppover fjelle i morgo.

 

-Haavard-

 

TIRSDAG 16.JUNI

Ny dag i harmoni og balanse. Sitter ved peisen i en høyde på 3000 moh, reneste luksusen. Har vært oppe på 3500 og brukt eit par timer der i finværet. Nå venter vi på middag og har det topp!
I morgen prøver vi å snuse på 4000 moh ved å gå opp mot Diesel hut.

 

-Haavard-

 

MANDAG 15.JUNI

For eit liv! God frokost på hotellet før me satte kursen opp mot Observatoriet som ligger 3150 moh ovenfor Cheget. Regn på toppen, ellers bra. Vel nede igjen blei det iskrem og øl på ein lokal kafè. Så tilbake på hotellet for russisk sauna med pisking...
I morgen flytter me opp til 3000 moh. So far, so good !

 

-Haavard-

 

SØNDAG 14.JUNI

Den store sightseeing dagen er over. Moskva er ein spennande, monumetnal og ikkje minst historisk by. Me fekk blant anna hilst på Lenin ! og me har hatt ein fantastisk sprudlande byguide rundt i byen idag, snakket på både inn- og utpust. Det er oppimot 30 grader her, så her er sommeren kommt for fullt. Nå har me sjekka inn til Mineralnye Vody og er klare for å sjå dei flotte fjella i Kaukasus.

 

-Haavard-

 

ELBRUS - EUROPAS HØGASTE FJELL!


Mont Blanc er ikkje det høgaste fjellet i Europa, det er det Elbrus som er - langt sør i Russland. Der reiser Kaukasus-fjellkjeda seg opp til svimlande høgder, og høgast av alle tronar vulkanen Elbrus. I sommar arrangerer eg tre turar til Elbrus, hovedgruppa drar 24. juni og er på heile 15 deltakarar. Denne første gjengen derimot, er mi minste gruppe nokonsinne... etter fleire avmeldingar dei siste vekene står me no at med kun to deltakarar - ein luksussituasjon for deltakarane Geir Arne og Håkon som får personleg oppvartning frå guidane :) Haavard ledar dei to første Elbrus-turane i sommar sammen med vår russiske hovedguide Maxim. På lørdag drar dei frå Norge - følg med her framover for oppdateringar frå turen.

 

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her.

 

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka

 


Bilete frå tidlegare turar (Foto: Marius Slagsvold, Knut Horvei, Brynjulv Eide og Jarle Trå)