DAGBOK KILIMANJARO 24. FEBRUAR 2016

 

EPILOG:

Her er nokre bilete frå ein fantastisk og innhaldsrik tur, der alle 16 kom seg heilt opp på Uhuru Peak - ein kjempeprestasjon! Alle heldt seg stort sett friske heile turen, men mange fekk smaka litt på høgda dei aller siste metrane mot toppen. 5895 meter er ikkje for pinglar.... På safarien måtte me venta over ein time på at diverse afrikanske presidentar skulle passera med sine enorme kortesjar, og me opplevde ei skikkeleg varmebølge - noko som faktisk ikkje er så vanleg i høglandet rundt Kilimanjaro og i nasjonalparkane der me er på safari. Afrika er aldri forutsigbart og kjedeleg, det skjer alltid noko uforutsett og overraskande. F.eks. då Einar Lunde plutseleg slo seg med på feiringa ved middagen den siste dagen... Ein stor takk til ein fantastisk og humørfylt gjeng som det var ein fornøyelse å lede opp på Afrikas tak!

- Jarle 

(Alle bilete: Jarle Trå)

 

FREDAG 4.MARS

Hei alle følgere! Me e komne heilskinna ner frå Kilimanjaro, lykkelige og slitne. For ein opplevelse og for ein gjeng.Champagne var heilt på sin plass ved Mweka Gate:)Nå har me forflytta oss til Kudu Lodge i Karatu.To dager med safari..fantastisk:)Golden Boy(Jarle) og Sleeping Beaty(Jacob) holder fortsatt liv og latter i gjengen:) ----SynnevaTIRSDAG 1.MARSAlle 17(te og mæ Jarle!) på tøppen! Dog ikkje utan komplikasjonar, me hadde nokre søm ropa på elgen... Og mange søm såg fulle ut på sin vandring te Uhuru Peak. Og au nokre dobesøk! Uansett fantastisk innsats frå alle og det mæ eit alderspenn frå 15-76. Guidane au gjorde ein solid innsats, mæ song og vas på veg upp te tøppen. Mykje vind, gjorde at kvilen fyri tøppstøtet blei redusera... Og au at det blei mykje støv og sand onde tøppstøtet. Cognacen blei p.g.a diverse komplikasjonar ikkje servera på tøppen, sø dæn bli nyti i millenium camp.

- Rune

 

GOD MORGEN, NORGE! Fikk akkurat en fantastisk gledelig telefon fra Jarle: ALLE 17 STOD PÅ TOPPEN CA KL 05.00 NORSK TID!! Rekordtidlig ankomst på Uhuru Peak. Alle har det bra, og hilser hjem til sine. Kommer en mer utfyllende oppdatering senere i dag. Som ei ung dame sa: " Vi bøyer oss i hatten"..eller "i støvet", som vi andre bruker å si.. GRATULERER til gjengen!

- Elisabeth

 

MANDAG 29.FEBRUAR

Toppstøtet starter oftest rundt midnatt fra Kosovo. Det er mørkt og alle er avhengige av lyset fra hodelyktene. Veien til toppen går på grus og stein, og går i "sikk-sakk" oppover en fjellrygg. Det er bratt opp til krater-kanten (Stella Point). Her vil de forhåpentligvis møte soloppgangen som gir mye ekstra energi til å fortsette mot toppen. Mellom Stella Point og toppen (Uhuru Peak), er det slakt oppover, eller flatt. Vi ønsker turfølget LYKKE TIL!-Elisabeth og BrynjulvHeile gjengen kom friske og raske fram til Kosovo camp (4880 moh). Alle er superklare for nattas utfordring. 1000 meter rett opp til Uhuru peak. Gjengen et som hestar av Bensons fantastiske mat. Det er eit godt teikn. Alle helsar heim! Sjå etter oppdateringar her utover morgonen/formiddagen. I natt skal livslange draumar oppfyllast...

- Jarle

Da er gjengen på vei fra Karanga på selveste skuddårsdagen! Her er et bilde fra siste finpuss av pakkingen, før avreise. God tur videre!

 

SØNDAG 28.FEBRUAR

Da er vi så heldige å få 2 oppdateringer fra våre venner i Afrika i dag! Kjekt med ulike vinklinger. Kos dere med "reisebrev" fra våre gode skribenter:).

Dag 4: Fra Barranco til Karanga.

Vi våkner som vanlig ved soloppgang. Været er som vanlig nydelig, men det har vært minusgrader på natten og solen kikker ikke frem bak toppen av fjellet før litt utpå morgenen. Ved frokosten kan alle se den beryktede "frokostveggen" som har fått navnet av to grunner; det eneste man tenker på under frokosten, og ikke minst at mange har fått gjensyn med frokosten sin på vei opp. Så i slike stunder det er viktig å huske ordtaket: - Det er i motbakke det går oppover. Og i følge Jarle er det bare motbakke igjen mot toppen. Underveis har vi testet hvordan hjernen fungerer på 4000++ moh. med gåter og hjernetrim, og konkludert med at det gjør den ikke. Vi kommer til leiren tidlig og blir møtt med varm potetsuppe med banansmak, og fersk frukt båret opp fra bunnen av fjellet. Vi ser på solnedgangen før middag og blir møtt av den "villeste" stjernehimmel etterpå. På denne høyden er det mindre atmosfære som ligger mellom oss og stjernene, noe som gjør den ekstra kraftig.Bortsett fra det kan det nevnes at Synneva miste telefonen i den eneste bekken på hele Kilimanjaro. Vi har deltatt i en undersøkelse om høydesyke. Jarle fikk kallenavnet "Golden boy" av de afrikanske guidene på grunn av hans glitrende solkrem.

- Jakob

Me kom i ettermiddag til Karanga etter ein flott etappe frå Barranco. Alle er friske og raske, me kryssar fingrane for at det fortsetter - for i morgon kveld startar me siste etappe mot toppen. Det er eit privilegium å få lede denne gruppa oppover mot Afrikas tak - makan til positiv og "lydig" gjeng skal ein leite lenge etter. Stemninga er høg i matteltet og humør og pågangsmot manglar det i alle fall ikkje på. Ein fantastisk gjeng!

- Jarle

 

LØRDAG 27.FEBRUAR

Da er våre gode venner kommet til Barranco, ca.4000 moh. Her kommer dagens oppdatering fra turgjengen vår:

Dag tre på fjellet.Dagen starta i solskinn med fartsholder Steven i front. Radarparet Anna og Einar tok jobben som fartspoliti. Pole pole. Sakte sakte.Vi er en gjeng med blanda drops. Aldersspenn fra 15 år til en dampende 76 åring. Intet mindre enn imponerende.Vi har vært oppe på 4800 meter, og alle henger fortsatt med.Til tider "litt" kaotisk i leiren når vi skal finne riktig remedie, og riktig telt når vi skal krype i posen. Husk; vi er i svarteste Afrika. Bekmørkt klokka 18.30.I morgen tidlig starter dagen med den beryktede "Breakfast wall". Dere kan jo bare tenkte dere hvorfor den heter det....Norvald og Einar hilser fansen, og det gjør alle vi andre også.

-  Anne Christine og gjengen.

 

FREDAG 26.FEBRUAR

En skjøn-herlig dag har vi hat, ret og slet :) kaffi i senga/i posen, en konge frokost og som Dixon vår flinke guide hadde "planlagt" morgen sol. Dagen Idag startede med en laaaang motbakke. Men en ganske snill motbakke, i al fall gik heile gjengen med høyt humør op op og op. Landskapet ændrer sig markant etterhvert som man kommer høyere. Meire buskete blir det, træerne små og tætte og en helt annen vegetasjon end vi hidtil har set. Skyer kommer susende henover himlen, skjuler fjellene rundt, til vinden pludselig fejer de bort igjen og vi får DEN FINE UTSIKTEN :) Utsikten her i fra Shira Camp (3850 moh) er absolut i særklasse. Vi har heile ettermiddagen nydt synet af fjellet, som vi forhåpentligvis alle skal nå toppen av!Heile denne fine gjengen har det som konger her på fjellet. Alle har det bra. Lala salama (go nat) fra os :)

- Anna

 

TORSDAG 25.FEBRUAR

No er vi i gang! Humøret er på topp hos alle 17 no i kveld, etter ein vellykka første etappe med ca 1200 meter stigning opp til Machame leir, 3000 moh. Etter litt startvansker i går då turleiar Jarle, Lars og Synneva vart værfaste i Bergen og ein med litt for godt sovehjerte mista flyet frå Oslo, var vi alle klare for avgang i middagstida. No manglar vi berre Rune sin bag med fjellklede, men den er lova ettersendt. Heldigvis hadde han konjakken i handbagasjen. Etter ein betre middag med svinekjøt, steikte poteter og grønnsakssaus er det no tid for yatzy og diverse før vi tek natt i telta. Dette lovar bra!

- Helsing frå søstrene Anna og Norunn (dagens skribenter) og resten av gjengen.

 

ONSDAG 24.FEBRUAR

Turen fekk ein treg start for oss som reiste frå Bergen. Heile 5 timar satt me i flyet på Flesland mens dei 17 snøfnugga på rullebanen møysommmeleg vart fjerna. Då er det greitt å ha med seg ein triveleg gjeng som tar alt med godt humør :) Dei andre sit no og får ein siste briefing i den afrikanske kveldsvarmen i Moshi. Dixon og Mike gir masse tips og råd framfor morgendagens etappe. Dersom alt går etter planen flyr me gjennom natta og vert ei samla gruppe når me startar å gå ved gaten i morgon tidleg. Dette blir bra. No begynner eventyret...!!

- Jarle

 

UHURU PEAK - HERE WE COME!

Ein kjempestor gjeng på 16 deltakarar er no klar for å gi seg i kast med eit av sine livs eventyr. Afrikas tak skal bestigast! Kilimanjaro er kontinentets høgaste fjell, eit av dei såkalla Seven Summits. Men denne turen er mykje meir enn Afrikas høgaste og eit av verdas mest eksotiske fjell. På safarien får dei oppleve det fantastiske dyrelivet i Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire Nasjonalparkar, og mange av dei skal avslutta turen under palmane på dei krittkvite strendene på Zanzibar.

Thea, Peder, Anne Christine, Cecilie, Rune, Anna Irene, Norunn Marit, Øllegård, Steinar, Norvald, Einar, Synneva, Lars, Lone, Anna Andrea og Jakob strevar akkurat no med å få igjen glidelåsen på bagen og ryggsekken etter å ha gått gjennom utstyrslista for 23. gong... Jarle ledar gjengen med god hjelp av sine eminente lokale guidar og bærarar med Dixon, Steven og Amos i spissen. Kokken Benson står for utsøkte måltid (i alle fall med tanke på at me er 4-5000 meter over havet) og Bildad er "toiletman", uten at me treng å gå i detalj på kva som er hans arbeidsoppgåver på turen...

På denne sida legg me ut oppdateringar frå turen etter kvart som dei nærmar seg toppen.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka

(Bilete frå tidlegare turar.

Foto: Jarle Trå, Brynjulv Eide og Øyvind Birkeland)