DAGBOK MERA PEAK 4. - 26. NOVEMBER 2023

 

Her er nokre bilete frå ein heilt eventyrleg tur opp Hinkudalen.
(Sjå dagbok-oppdateringane under bileta)

 

TORSDAG 23. NOVEMBER

Frukokostbuffé i morgonsol på takterrassen med utsikt over Katmandu gav dagen ein perfekt start. Fråværet av Buddys smil og spørsmål om 'tea or coffee' var likevel uvant. Uvant også å sjå alle nystrigla i vanlege klede. Jarle, Ronny, Jan og Tor Erik tok etterpå turen til barberen der dei la frå seg hår og skjegg og berserk-look og vende tilbake som yngre og glatte businessmen. Ole derimot ser enno ut som han kjem direkte frå villmarka. Fram til lunch kl 1400 var tida til fri disposisjon som gav rom til utforsking av gater og butikkar rundt hotellet. Sykkeldrosje er eit godt eigna framkostmiddel i dei overfylte og trange gatene der uttalige små butikkar ligg tett i tett. I eit roleg tempo kan du konsentrere deg om det intense folkemylderet, sterke fargar og lydar og uvante luktar, støy og nesten-ulykker uten bekymring for eiga sikkerheit. Serveringa av ein variert og smakfull grillmeny til lunch tok tid, og først i firetida var vi klar for utflukt til 'The Monkey Temple'. I lang rekke med Loben først og Buddy sist gjekk turen gjennom bygatene og opp dei bratte trappene til tempelet. Oppe møtte vi eit yrande liv av turistar, nepalesarar og meir eller mindre anstendige apekattar omkransa av tempel og ei storslått utsikt over byen. Eksotisk! Om kvelden møtte ei ung Sophia Loren oss då vi åt sein middag på populære Ice and Fire. Mange gjester, høg puls, kjapp servering og super pizza. Godt mette var vi tilbake på hotellet i 22-tida, og enkelte kjende på at også storbylivet kan vere krevande på sitt vis 

- Olav

 

ONSDAG 22. NOVEMBER

Vi var.tidlig oppe til frokost med ferdig pakkete bager, klare for en tidlig avgang direkte til Katmandu. Det ble en time eller to forsinket men det gjorde ingenting. Mange av oss gikk rett utenfor avgangshallen, varmet oss i solen og kikket på folkelivet. Alle pakkene som ankommer Lukla med fly må bæres videre innover dalene, enten ved hjelp av okser, muldyr eller sherpaer. Etterhvert ble det klart for avgang, flyet vårt akselererer nedover den 10 grader bratte rullebanen, og vi stuper ut for kanten på denne spektakulære flyplassen i Lukla. Ca. en halvtime senere lander vi i Katmandu og kjører gjennom den kaotiske og fasinerende trafikken, og ankommer vårt luksuriøse hotell Lu Mustang. Vi sjekker inn og spiser en herlig lunsj på takterrassen - for en brutal men vidunderlig overgang fra det enkle livet i Himalaya fjellene.

Lunsj blir etterfulgt av en lang og fantastisk dusj og, for noen, en deilig siesta. En bedre middag blir inntatt på en koselig restaurant ca. 5 min fra hotellet. Gode og mette er alle klare for å ta kvelden og ser frem til en god natts søvn, uten behov for varmeflasker i sengen.

- Jan Morten

 

TIRSDAG 21. NOVEMBER

Dagen startet som vanlig med kaffe på sengen, etterfulgt av frokost. Fra Chetrabu (4200m) gikk turen bratt oppover, ca. 400 høydemeter til passet Zatrwa La. Omtrent halvveis oppe så vi helikopteret lande ved lodgen for å evakuere Snorre som dessverre ser ut til å ha pådratt seg frostskader på tærne etter toppstøtet på Mera Peak. Bodil ble med i helikopteret til Katmandu.

Vi tar en velfortjent pause på toppen av passet, med en fantastisk utsikt til diverse flotte fjell. Nesten alle i gruppen har hostet og harket i et par dager nå, og vi begynner å lure på om det er noe annet i tillegg til den kjente «Kumba-hosten».

Turen ned til Lukla var intet mindre enn 1800 høydemeter, veldig bratt og enkelte steder også snødekt, men alle kom seg helberget ned. Det hjalp også med to gode pauser underveis, en i solsteiken i Chutang og en lunsjpause i Nangbu.

Vel nede i Lukla sjekket vi inn på hotellet rett ved flyplassen, skiftet til tørre og «rene» klær, og var klare for avskjedsmiddag og fest med alle sherpaene, bærerne og guidene våre, som har gjort dette fantastiske eventyret mulig for oss. En uforglemmelig kveld med masse latter, dans og moro.

- Jan Morten

 

MANDAG 20. NOVEMBER

Som vanlig ble vi vekket med kaffe på senga. 

Etter frokost satte vi kursen fra Khote til Chetrabu. Vi startet med å gå ca. 250 meter ned, før vi atter en gang tar fatt på motbakkene. Nå skal vi opp ca 900 meter. Dette fordi vi tar en annen vei tilbake til Lukla enn når vi kom. Nå er det snarveien over et fjellpass som gjelder.

For mange av oss går turen opp mot 4300 meter mye lettere enn når vi kom. Tydelig at vi begynner å bli akklimatisert etter 14 dager i Himalayas fjellheim.

Men noen sliter dessverre med litt sykdom og stygg hoste. For dem har det naturligvis vært en både lang og tung dag..

Nå er vi kommet frem til kveldens logde. Her blir det middag, før det garantert blir nye runder av både yatzy og quiz. Ekspedisjonslivet er ganske herlig i grunn 🤩

- Ramboline

 

SØNDAG 19. NOVEMBER

Du verden. Vi har våknet opp igjen i Khare. Det siste døgnet fremstår om et litt uvirkelig minne. For noen kontraster denne turen byr på. I dag begynte på en måte hjemreisen og da er det virkelig godt å vite at vi har en hel uke igjen. Nye inntrykk og scener dukker opp hele tiden. Etter frokost ble to utrolige, stødige og flotte sherpaer som hjalp oss på toppstøtet, takket for innsatsen. Man blir erbødig og ydmyk i en sånn stund. Det er tydelig at de lokale (sherpaer) også setter stor pris på dette. For et folk! Kort etter bar det nedover dalen. Utrolig godt å kjenne at det er så mye lettere å gå nedover enn oppover. Dette ble også bekreftet når vi møtte nye turister på vei opp, andpusten, rød i toppen og svett i panneluggen der de, som oss for noen dager side, jobbet seg oppover. Etter noen timer passerte vi Tagnag det noen kjøpte seg luer for å huske hvor og hvor høyt de har vært. Deretter fortsatt turen ned til Khote der vi skal spise middag og overnatte. Denne etappen brukte vi to dager på oppover. Nå står middag for tur og de fleste har bestilt storfebøff med pommes frites. Så blir det sikkert en runde med quiz og mulig yatzy før vi kryper i soveposen og forbereder oss til en ny dag i eventyrverden.

- Ole Jakob

 

LØRDAG 18. NOVEMBER

Toppstøtet gikk som planlagt på lørdag fra Mera High Camp. Vekking 01.00, for å få i seg litt te og havregrøt. Avgang 02.00 mot toppen. Noen timer med hodelykt før vi fikk ett fantastisk lys på himmelen. Magisk, tenk uten noen forstyrrelser av andre lys. Vi gikk mot den bratte toppen i sakte tempo, det ble tyngre å puste, men motivasjonen steg når toppen kom til syne. Magisk å være på toppen og få se verdens høyeste fjell fra Mera Peak. Mektig slitne, men utrolig fornøyde var vi tilbake Mera High Camp. Vi fikk da servering av te og varm suppe, men mest av alt ønsket vi å sove. Kl.12.00 forlot vi telt campen og trasket over breen ned mot Khare 4900 moh. Det ble en lang dag! Men for en opplevelse

- 😊 Angunn

 

FREDAG 17. NOVEMBER

Ein uvanleg stille gjeng til frokosten idag… Ingen tvil om at spenninga aukar mhp å bestiga Mera Peak. Første del av dagens løype er opp til brekanten, der me testa utsyret i går, så dette er eit lettgått terreng sjølv om det stig jevnleg. Vel oppe ved «crampon point» deler Jarle oss inn i taulag og me riggar oss til med sele, storsko og stegjern. Så startar me i totalt 4 taulag, med ein sherpa i front på kvart lag. Brekanten hadde helling rett mot sola, det var blikk stille og VARMT, akkurat der hadde det passa best med shorts. Det vart litt luftigare då me kom oppå kanten. Her viste Loban (sjefsguiden) oss kor mykje breen hadde smelta dei siste ti åra,- ikkje heilt ulikt breane heime. Distansen opp til High Camp, 5800 moh verka etterkvart uendeleg. Mange av oss syns det var svina tungt,- ganske vilt når bererane trippar forbi oss med tunge bører, på joggesko m/ broddar og full musikk på mobilen. Til slutt kom me fram til High Camp ved brekanten , men på fast fjell. Leiren såg ut som eit ørnereir og lukta som eit do. Her stod heldigvis telta klart oppslått til oss. I det me kom fram gjekk sola ned og det vart isande KALDT. Blant telta stod det også eit slags messetelt der mannskap og tre parafinbluss stod på for fullt. Her var det godt å få varmen og slurpa i seg havregraut med ein aning parafinsmak. Så var det berre å krypa ned i soveposen og liksom prøva og sova/kvila fram til vekking kl 01…

- Guri

 

LØRDAG 18. NOVEMBER

10 på toppen av Mera Peak i dag tidleg! Kjempeinnsats av heile gjengen. Bodil og Mads hadde ein tung dag og starta ikkje, og Tor Erik snudde rett etter start av samme grunn. Fleire detaljer om nattas spektakulære toppstøt kjem seinare i dag eller i morgon. Mogeleg gjengen prioriterer søvn no...

- Jarle

 

FREDAG 17. NOVEMBER

Da har jeg kommet meg til Kote.Det er ikke støtt der blir som man mener.De andre dro opp for og bestige Mera Peak,jeg dro nedover. Hatt en fantastisk dag sammen med Maja. Litt vanskelig navn,så da ble det Maja. Fantastisk fargeglad og sprudlende dame. Lita dame,men bar bagen min hele veien. Fikk ikke bære vannflaska mi sjøl engang. Vi startet kl 9.00. Der gikk vi to damene alene i Himalaya fjellene. Ganske spesielt . Tok oss en dans på stien tilogmed . Maja hadde musikk på tlf.For et syn.😆Vi ankom Tagnagn midt oppi frisering. Der var to damer fullt opptatt med hårfarging. Ble servert suppe på kjøkkenet mens de prata og lo. Etter en stund ruslet vi videre i flott natur og elva brusende grønn og fin . Kom til neste testløp og etter en kopp dorma jeg av i sola. Våknet av at det var latter og roping.. Det var to andre som hadde sovnet også,men gruppa deres hadde gått. Det ordnet seg etterhvert. Ingen fare ned at jeg ble glemt . Maja passet på alt, tilogmes skolissene mine. Selv om det ikke ble toppen har jeg hatt en fantastisk dag. Takk til Jarle og team som bare ordnet på et blunk så jeg kunne gå ned. Blir her til resten av gjengen kommer etter om noen dager, høy på topptur.🌄 Ankom Kote 15.30

Nå sitter Maja og jeg rundtovnen. Hun strikker jeg koser neg ned kake.

- Marit Aa.

PS. Fikk tilmed tilbud om at Maja kunne sove i rommet mitt hvis jeg ikke ville sove alene. Takket nei til det😊men tenk og bli passa på sånn. ❤

 

TORSDAG 16. NOVEMBER

Khare lodge

Våknet 06.45 med is på innsiden av rutene. Ved do-besøk i natt var det utfordrende å skylle etter pga god tjukk is på vanndunkene.

Kl 07.30 kommer en strålende Buddi med morrakaffen - vi e blitt godt vant 😊

Ute skinner sola og fjellene rundt oss gnistrer, dette er Himmalaya på sitt beste, og tenk at vi er her 🙏 Vi blir bare ydmyke, euforiske og takknemlige. 

Frokost kl 08 - vi var i tide med god margin. 

Dagens akklimatiseringstur gikk til brekanten, ca 2 timers gange, på 5353 moh. Her prøvde vi ut gange i breen med stegjern og storskoene. Loben og co hadde demo av taugange. 

Det var god temperatur på breen - der og da. 

Brefallet i strålende sol - vakkert! 😊

Vi var 13 som la i veg i dag. Marit Å måtte melde pass pga forkjølelse og dårlig form. Hun kommer sterkere tilbake. Hun blir ikke med på toppturforsøket, men satser på å ta seg inn og nyte turen videre sammen med oss når vi kommer tilbake.

Ellers skal vi klargjøre oss i kveld for å ta oss opp til High-camp i morgen. Værmeldingen ser lovende ut.

Vi får rikelige matposjoner til måltidene og appetitten ellers god, spesielt Lisbeth og Marit tømmer fremdeles så og si fatene. I kveld ser de fleste fram til kylling til middag og fjell-quizen som i kveld har tema Himmalaya.

Vi er spente og gleder oss til fortsettelsen. 

Namaste

- Lisbeth og Marit

 

Me starter toppstøtet i morgon fredag, og går til high camp der me overnattar i telt. Laurdag tar me den siste etappen opp til toppen. Marit Aa. har pådratt seg ein lei forkjølelse og blir ikkje med, men dei resterande 13 er friske og fine - dette ser svært lovande ut. Oppdatering korleis det gjekk kjem på laurdag ettermiddag. Kryss fingrene for oss...

- Jarle

 

ONSDAG 15. NOVEMBER

Gårsdagen vart avslutta med bursdagskake for bursdagsbarnet 🥳🎂. Kaka delte han generøst med turfylgjet og støtteapparatet 😀🤗. Før sengetid vart det nokre runder med fjellquiz der vi naturligvis sørga for at bursdagsbarnet var på det vinnande laget 😇. Vi har no kome til Kahre på knapt 5000 moh der vi skal ligge i 3 netter. Aklimatiseringa går greitt for dei fleste 🥰. Imidlertid kan ein vere forundra over kor raskt ein tilpasser seg primitive forhold når enkelte kan kalle eit trekkfullt skur med hol i golvet for baderom 🤔. Dagen i dag er i utgangspunktet ein kviledag, men det var lagt inn ein kort formiddagstur på rundt 200 høgdemeter. I strålande sol passerte vi 5000 meters grensa til stor forlystelse for karane med høgdemålar 🤗. På avstand såg vi breen der klatreturen skal starte om 2 dagar og råsa oppover breen nesten til highcamp om ein har god fantasi. Når vi kom ned igjen til lodgen var det tid for infomøte med gjennomgang av program og utstyrinfo fram mot toppstøtet 🫡. Etter lunsj sjekka vi breskoene, tilpassa stegjerna og sikkringsutstyret. Dei neste 4 timane var det opptil den enkelte om ein ville nyte godværet i solveggen , slappe av i matsalen eller krype ned i soveposen fram til middag kl 19:00. Så langt har alt gått som planlagt. Jarle og hans team gjer ein strålande jobb og sitt ytterste for at alle skal nå Mera Peak 😘

- Bodil og Snorre

 

TYSDAG 14. NOVEMBER

Gratulerer med dagen til Ole Jakob!!! Vi fikk kaffi på sengen kl 08- en god start på dagen! Så ble det frokost før vi startet turen fra Tarnag mot Khare kl 0930. Etter første etappe oppover tok vi en avstikker for å se på brevatnet Sabai Tsha og den flotte breen Sabai. For 25 år siden brast morenen som demmet opp brevatnet og vann og masser rant ut over dalen! Nå er det en stor åpning i morenen og i dag var det bare en liten bekk som rant ut fra vatnet og breen har trekt seg langt oppover. Vi fortsatte opp stien i dalen og hadde en te-pause ved Pachpokhan lodge i sol og varmt vær! Ca. en time videre oppover dalen kom vi fram til dagens mål Khare! Her skal vi være i tre dager nå og akklimatisere oss og slappe av før toppstøtet! Flott lodge Hotel Mountain View!

- Mats

 

MANDAG 13. NOVEMBER

Tagnag(4400m) - Kusum Kaunguru 

Dagen startet med å bli vekt opp med en kopp kaffe kl.8. Senere etterfulgt av god frokost kl 8:45 på Lodge Mera Guest House i Tagnag. 

Etter frokost var planen å gå akklimatiseringstur opp mot Kusum Kanguru. 

Kl 10 startet vi fra Lodgen, og kom opp til høyde ca. 4830 moh kl. 1215

Fra toppen hadde vi veldig god utsikt til innsjøen Tagnag hvor naturdemning brast og vannet fosset ukontrollert nedover elveleie for ca 25 år siden. I tillegg kunne vi også se lodgen vår og frem til neste overnatting Khare på 5000moh.

Kl 14:15 var vi nede ved Lodgen og tid for lunch.

Alle gjennomførte akklimateringsturen i god stil.

- Ronny

 

SØNDAG 12. NOVEMBER

Wow, for en dag. Vi våkner i Kothe (3580m) til nok en strålende morgen. Solen skinnet på de fantastiske fjellene rundt oss, men kommer enda ikke helt ned til Kothe. Etter frokost starter vi derfor med dunjakker på, men det tar ikke lang tid før solen stiger høyt nok til komme ned på stien vår og vi kan kaste dunjakken. Etter ca. 3 timers tur langs elven som skjærer seg ned i morene massene, tar vi en tea-break i Saure hvor solen varmer kropp og sjel. Vi fortsetter turen nordover i Hinku dalen hvor vestsiden av Mera massivet tårner over oss med sine stupbratte fjellsider og bretunger som stadig lager mindre ras. I Gondishung (4180m) besøker vi Dukphuk monastry, delvis bygd inn i fjellet, hvor vi får en fin innføring i den lokale religionen av vår kunnskapsrike guide Loben. Før vi fortsetter turen, gir noen av oss en donasjon for å sikre oss hell og lykke på turen til Mera Peak. Omkring kl. 14, etter 10.3 km fantastisk tur, ankommer vi Tangnag (4358m), hvor vi skal bli 2 dager for akklimatisering. Alle er friske og ved godt mot og vi gleder oss sykt til fortsettelsen.

- Jan Morten

 

LØRDAG 11. NOVEMBER

I dag startet vi fra Chhetra khola kl 8.30 Det var en bratt sti oppover, merkelig nok. 500 høydemeter. Etter lunch var det litt variert opp og ned. fulgte et elveleie til vi kom fram til Kote ca kl 15.00. Da var det kaffe fra kaffemaskin og deilige kaker. Det ble godt mottatt av alle.

- Ronny og Marit Aa.

 

TORDAG 9. NOVEMBER

I dag vi gikk fra Pangoma (2850) til Ramailo Danda (3280).

Ikke til Ngyungsa (2745) som Jarle i sitt dagsprogram framla.

Så dagen endte med en motbakke på 400-500 meter opp.

Men det gjorde ingenting for utsikten på denne logden var topp.

 

Etappen gikk som vanlig både opp og ned

Men naturen er flott med mye vakkert å se.

Vi lar oss stadig imponere over våre lokale helter

Som med store bører flyr avsted. Samtidig som de både prater og ler.

 

Før middag i dag kom yatzien frem

På bord nr 1, var det Marit M som tok store slem.

På bord nr 2 var det Ronny som i land seieren dro.

Til middag ville Jan teste "local wine"

Konklusjonen ble nok at den var "not very fine"

Mulig det manglet noen vindruer der

Men at det var desto mere sukker og gjær.

 

Som alltid har Jarle en quizbok med

Og kvelden ble avsluttet med fjellquiz fra Norge et sted.

Nå er nok en flott dag på hell

For å være opplagt i morgen vi tar alle tidlig kveld. 

- Ramboline 

 

ONSDAG 8. NOVEMBER

Me vakna til kaffe på senga/soveposen. Første del av dagen passerte fleire caravaner med muldyr med kløv. Me fekk sjå eit muldyr som sklei på berget og havna utfor, tøffe trakk for dyra også. Stien gjekk gjennom en fantastisk skog av rododendron og tre som minna om ein frodig jungel. Me har berre stige 120 høgdemeter, men me har gått mykje opp og ned. Praten gjekk lett, og mange ulike tema vart diskutert. Ein kjempeflott dag med gjengen.

- Guri og Angunn

(dei neste to dagene har me sannsynlegvis ikkje nett, så neste oppdatering kjem kanskje på laurdag)

 

TIRSDAG 7. NOVEMBER

En kort epistel i dag.Vi må prioritere å sove.

Vi var kort i seng før bussavgang kl 01 i natt til flyplassen Ramechhap.Det tok 4 timer. Avgang til Lukla var planlagt kl 06,men blei først kl 0823 pga morgentåke. Flyturen tok 20 min .Spektakulært! En flytur som ender på en fjellhylle .

Lukla ligger på 2800 moh.Hit fins ingen veier kun stier og flyplass.

Interessant å følge med flytrafikken fra denne spesielle flyplassen .

Første etappe i dag har gått fra Lukla til Paiya (!Chutok)

1 etappen i dag,har gått på flott sherpa sti og driftsvei. Her møter vi karavaner med muldyr og jopkyo,en blanding mellom yak okse og ku.

I kupert terreng ,vi imponeres over både dyr og mennesker som foretar varetransport på denne vegen .

Ellers er gruppa i god form og ønsker oss ei god natt .Spent på turen videre!

Hilsen Lisbeth i nye crocs-sko og Marit M. ♡

 

MÅNDAG 6. NOVEMBER

Vi våknet til nok en fin dag i Kathmandu. Etter en reisedag med ymse/lite søvn, var det godt med tidlig kveld og mulighet for mange timer på puten. Vi våknet til en fin dag og en god frokost. Jarle hadde deretter et svært godt informasjonsmøte. Alle viktige detaljer ble gjennomgått og spente turdeltagere fikk avklart, og svar på det vi lurte på. Lette tursekker, nok drikke og situasjonsbetinget lederstil, var noen av temaene. Det er tydeligvis mye rutine og kompetanse rundt oss, og opplegget gir helt klart trygghet. Her kan vi nok bare rusle avgårde (i lavt tempo) med lave skuldre, og ha fokus på alle opplevelsene fra første stund. Noen har hatt behov for å supplere utstyret med småting. Alt, fra dunjakker til div. medisiner, har latt seg løse enkelt i de mange små butikkene like utenfor hotellet. Etter en god lunsj samlet vi oss for en siste gjennomgang, pakking og veiing av utstyr. Nå er det meste klart for avreise med minibusser fra hotellet kl. 0100 for en ca fire timers busstur i natt til flyet som skal frakte oss til Lukla. Men først er det middag og forhåpentligvis noen times søvn før avreise. Det var godt å ha denne dagen i Katmandu for å få hvile litt og få en god gjemmomgang og siste utstyrsjustering før turen ut i fjellene. Nå er vi klare og gleder oss til fortsettelsen.

- Ole Jakob

 

SUNDAG 5. NOVEMBER

Me ankom Nepals (og Himalayas...) hovedstad Kathmandu i formiddag. Me hadde ei fantastisk utsikt frå flyvindauga i det det store flyet la kursen nedover dalen mot Kathmandu, mens fleire 8000-metringar lyste i morgonsola i nord. Me måtte sove litt då me ankom hotellet, før me spiste ein betre middag og gjorde ein del forberedelsar til turen. Men det blir fleire forberedelsar i morgon, slik at alt er klart når me setter kursen mot Lukla grytidleg tysdags morgon. Stemninga er god og dette blir ein fin gjeng å ha med seg innover den fantastiske Hinkudalen mot Mera Peak dei neste to vekene. Me gledar oss til det som ventar!

- Jarle

 

MERA PEAK 2023

Årets store Himalaya-tur er rett rundt hjørna. Marit M, Lisbeth, Guri, Angunn, Marit Aa, Ronny Georg, Olav, Tor Erik, Ole Jakob, Jan Morten, Bodil, Snorre, Ramona og Mats flyr på laurdag i retning Kathmandu, hovedstaden i Nepal. Eg ledar sjølv denne turen, saman med Buddhi og hans crew med svært erfarne og kompetente sherpaer. Dei skal hjelpe oss opp på dette 6476 meter høge fjellet som er det høgaste såkalla trekking-fjellet i Nepal, altså som du kan bestige utan klatretillatelse. Det er høgare enn både Island Peak og Lobuche East. Frå Lukla vandrar me søraustover før me setter kursen nordover dalen mot Mera.

Frå Mera Peak er det utsikt opp mot fjell som er endå mykje høgare - blant anna Everest, Lhotse, Makalu og Kanchenjunga. Sherpaene hjelper deg til topps, akkurat som på ekspedisjonane på dei endå høgare naboane. Her får du førstehånds kjennskap til kva Himalaya-klatring dreiar seg om, om enn i litt lågare høgder. Nokre av sherpaene våre har stått fleire gonger på toppen av Everest!

På denne sida legg me ut oppdateringar frå turen. Ikkje forvent oppdateringar kvar dag, men me satsar på å få oppdatert med eit par dagars mellomrom.

Les alt om turen her, inkludert detaljert dagsprogram.

(Bilete frå fjorårets tur. Foto: Jarle Trå)