DAGBOK SVALBARD PÅ TVERS 5. - 13. april 2019

FREDAG 12. APRIL

Endelig fremme ved vestkysten etter 6 netter i telt. Vi har vært gjennom alt av vær og føre som Svalbard har å by på. Nå venter en varm dusj og god mat i Longyearbyen.

- Jakob

SvalbardSvalbardFoto: Jakob Sørbotten

TORSDAG 11. APRIL

0411 3

På vei opp til Drøntoppen

0411 3

På toppen

0411 3

(Foto: Jakob Sørbotten)

 

ONSDAG  10. APRIL

Dei gjekk i dag over til Møysalbreen i dårleg sikt. Men sidan dei har hatt god progresjon kjem dei no til å ligge i denne leiren i to netter, slik at dei i morgon kan gå ein dagstur opp i området for å sjå dei flotte nunatakkane i dette området. Nunatak er eit fjell som stikk opp av ein bre, ofte skarpt og bratt sidan det er nedslipt av breen på sidene. I morgon er det nemleg meldt flott vær og då får dei sett det dei ikkje fekk sett i dag.

- Jarle

 

0410a

Frå fellesmiddag i teltet på Drønbreen i går (Foto: Jakob Sørbotten)

 

TYSDAG 9. APRIL

Mye vind på vei opp Bergmesterbreen. Vi camper på Drønbreen i natt.

- Jakob

0409 3

0409 3

0409 3

 

MÅNDAG 8. APRIL

Vi er på vei ned Kjellstrømdalen i strålende sol. -25 grader i natt, men alle har godt humør. Vi går til Reindalspasset i dag.

- Jakob

0408

 

SUNDAG 7. APRIL

Fekk ein tekstmelding frå Jakob på satellitt-telefon seint i går kveld:
LIGGER I BELLSUNDALEN. ANKOM ØSTKYSTEN 15.30 LEIR 18.30. ALT ER ELLERS BRA. VI GLEDER OSS TIL PASSBREEN I MORGEN.

For deg som har lyst å følge med kor dei er så kan du sjå kart over Svalbard her. Du finn startpunktet Agardhbukta på austkysten av Spitsbergen, retning aust-søraust for Longyearbyen. Planlagt rute er: Agardhbukta - Bellsunddalen - Passbreen - Søre Bellsundpasset - Kjellströmdalen - Lundströmdalen - Reindalspasset - Bergmesterbreen - Pjalten - Møysalbreen - Janssondalen - Longyearbyen. (Vær og andre forhold kan påvirka rutevalget undervegs).

- Jarle

 

LAURDAG 6. APRIL

I går ankom gjengen Longyearbyen, og dei fleste fekk oppleva arktis for fyrste gong. Dei øvde på oppsetting av telt og bruk av kokeutstyr - gode rutinar er viktig når dei kjem ut i villmarka. Akkurat no er gjengen på veg sittande på snøskuterar til startpunktet i Agardhbukta på austkysten. Eventyret er i gang, følg med her framover, me satsar på å oppdatera ca. annankvar dag.

I Longyearbyen har dei eit webcamera som er litt meir spektakulært enn andre stader. Sjå det her.

- Jarle

0406 7

0406 7

0406 3

0406 7

0406 7

0406 7

0406 7

(Foto: Jakob Sørbotten)

 

SPITSBERGEN FRÅ AUST TIL VEST

Heidi, Ellen B, Knut Håkon, Thomas, Margrethe, Trine Lise, Mona, Anne Marit, Berit, Olga, Sergey, Tone, Ellen A. og Cathrin er snart klare til å legga ut på den lange skituren frå Agardhbukta i aust, til Longyearbyen i vest. Dei kjem til å bevega seg i eit fantastisk landskap med store dalar, breer, nunatakkar og ikkje minst leikegrinda til den store, kvite bamsen... 

Jakob ledar denne turen med stø og erfaren hånd. Med seg har han Oula som assistent. Dei skal leda gjengen gjennom opplevelsar og sanseinntrykk som det ikkje er så mange som får oppleva. Arktis er noko heilt for seg sjølv.

Følg med på denne sida for oppdateringar undervegs.

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka.

(Bilete frå tidlegare turar. Foto: Jarle Trå og Knut Horvei)

newtontoppen 03

newtontoppen 03

newtontoppen 03