DAGBOK INKA TRAIL 6. - 22. AUGUST 2017

 

SUNDAG 20. AUGUST

Et par fantastisk spennende dager i Amazonas jungelen. Vi har vært oppe 'tårnet' 37 m over bakken noe som ga oss en fabelaktig utsikt over jungelen. Vi har vært på morgensafari i innsjø en halvtimes gange fra Tambopata elven hvor vi fikk oppleve et yrende fugleliv, sommerfugler, slanger, kaymaner og fisket piraya. Vi fikk også en guidet tur om plantelivet og naturmedisiner. Vi har vært på jungelsafari i mørket og studert skorpioner, edderkopper, slanger og taranteller. Vi spilte også en uhøytidlig 'landskamp' i fotball mot guidene og de ansatte på lodgen vi bodde. Det endte med en litt heldig 2-1 seier til teamet fra Norge takket være topp innsats fra Tito og Bjørn. En fantastisk Peru tur går mot slutten og vi runder av med middag i Lima i kveld. Tror denne ferien må komme under kategorien 'best ever. Eventyrlige opplevelser og en helt utrolig flott gjeng. Stor takk til Finn Ole og Tito som har fulgt oss hele veien.

- Knut

20b 2

20 3

20 3

20 3

20 5

20 5

20b 1

 
FREDAG 18. AUGUST

Rapport fra Inka Trail:

Fantastisk fine dager med en super gjeng. Vi startet i sol og lettskyet vær  dag 1. Neste dag hadde vi overskyet, men flott turvær ettersom vi hadde 1250 høydemeter fra campen til Dead Womans Pass på 4215 moh. Hele følget klarte turen uten nevneverdige problemer. Dag 3 startet med lett regn og tåkeskyer men ble likevel en kjempeflott tur i et imponerende fjellmassiv. Natt til dag 4 pøsregnet det og vi forberedte oss på "strålende regn" i Sun Gate. Da vi kom til Sun Gate lettet tåken og solen kom igjennom og lyste opp Machu Picchu, et eventyrlig skue som bare må oppleves. Det som gjorde dette til ekstra ordinær opplevelse var guiding i verdensklasse. Koko og hans team gjorde turen til en kulturell reise langt utenfor alle forventninger. Vel tilbake avsluttet vi med en nydelig middag og ekte Peruiansk folkemusikk på en topp restaurant i Cusco. Stor takk til Tito og Finn Ole som hele tiden sørger for at vi har det utrolig bra.

- Knut

17c 7

17c 7

17c 7

17c 7

17d 2

17c 7

17c 7

17d 1

17c 8

17d 3 
 
TORSDAG 17. AUGUST

Nå et vi tilbake i sivilisasjonen igjen etter 4 dager på Inka Trail ! Vi har nå gått ca 40 km i Andesfjellene i høyder de fleste av oss aldri har beveget seg i ! Høyeste punktet var på ca 4200 meter ! Vi startet på dagen med en stigning fra ca 3000 MOH opp til det høyeste punktet ? Idag startet vi dagen i regn, men når vi nådde "Sun Gate" kom solen frem og Machu Piccu lyste mot oss i morgensolen, fantastisk ! En glad gjeng er nå tilbake i sivilisasjonen ?

- Calle

17 3

17 3

17 3

17 4

Foto over: Calle 

Foto under: Tito

17b 3

17b 3

17b 3

17b 4

 

TYSDAG 15. AUGUST

Fekk nokre bilete frå Tito akkurat då dei starta å gå i går. No blir dei altså utanfor dekning i nokre dagar og eg reknar ikkje med å høyra frå dei igjen før tidlegast fredag.

- Jarle

14 3

14 3

14 3

 

SØNDAG 13. AUGUST

Flott sightseeing i Cusco og guidet tur i ruinene Sacsayhuaman, et fantastisk kulturhistorisk minne fra Inkaenes storhetstid. Så en tur innom en sølvsmie hvor vi fikk kjøpt sølv for en fornuftig penge. Avsluttet med omvisning i Soltempelet. Nå har vi prøvepakket 6kg bagen og sekker. Alle er litt spente på Inkatrail som starter nå. Vi blir uten mobildekning så neste rapport kommer tidligst på fredag.

- Knut Erlend

13 3

13 3

13 3

13b 3

13b 3

13b 3 

 
LØRDAG 12. AUGUST

Vi er nå på vei fra Puno ved Titicacasjøen til Inkahovedstaden Cusco. Denne byen ligger på ca 3400 MOH og er utgangspunktet for å gå Inka Trail som vi starter med på mandag. Mye flott natur underveis og også spennende å besøke gamle Inkaruiner i Raqchi. Vi har sett mange Alpakkaer og Lamaer langs veien.

- Calle

12 4

12 4

12 4

12 4

 

FREDAG 11. AUGUST

Kort løypemelding fra Puno. Flott båttur på Titicaca sjøen med besøk på Uros øyene. Ble møtt med stor gjestfrihet. I ettermiddag en tur til Condoren. Nydelig utsikt over Puno.

- Knut Erlend

11 2

11 2

 

Foto under: Tito

09b 5

09b 5

09b 5

09b 5

09b 5

 
TORSDAG 10. AUGUST

Nå har gruppen kommet frem til byen Puno ved Titicacasjøen. Vi er nå ca 3800 moh og høydeakklimatiseringen begynner. Sender med noen bilder fra flyplassen ved Juliaca der vi landet etter å ha flydd inn fra Lima. Tok buss derfra til Puno. Endel føler seg litt svimmel, men tror det er bare endel av prosessen meg å gjøre kroppen vant til høyde!

- Mvh Calle

09 01

09 03

09 03

 
ONSDAG 9. AUGUST

I dag har vi vært på Ballestas-øyene og sett på dyrelivet. Et fantastisk opplevelse med et mylder av pelikaner, inkaterner, skarver, guanofugler, gribber, havsuler, pingviner pluss en bråte med andre fuglearter. I tillegg fikk vi oppleve sjøløver, seler, niser, og delfiner på nært hold. En fantastisk fin gjeng å være på tur med. En kunnskapsrik guide i Tito som er flink til å fortelle om Peruiansk kultur og tradisjoner.

- Knut Erlend

09 5

09 5

09 5

09 5

09 5

 
TYSDAG 8. AUGUST

En kort løypemelding fra globetrotterne i Peru. Tirsdag ettermiddag var vi på safari i Ica ørkenen med boogie biler. Spennende og spektakulær kjøring i sanddynene. Vi fikk også prøvd oss på sandbrett som er veldig populært her nede, som et alternativ til snowboard. Snøen i Peru legger seg nemlig først på 5000 moh så det begrenser seg selv.. ? Fikk med oss solnedgangen før vi vendte nesen tilbake til utgangspunktet.

- Knut Erlend

08 25

08 25

08 25

08 25

Mens vi venter på solen en tur i sanddynene og avslappning ved bassengkanten. ?? I ettermiddag ørkensafari utenfor Ica. ?? Alt vel vel og god stemning. ?

- Knut Erlend

08 01

08 01

08 02

08 02

Nydelige blomster i hotellhagen.

- Sidsel

08 06

Nazca-flyers... (Foto: Tito)

08 10

08 10

 

Vi har kommet vel frem til Peru. Alle er friske, stemningen er på topp. Sightseeing i Lima i går. Er kommet til Ica nå. Noen skal fly over Nazca-linjene nå. Vi andre er ved bassenget før vi avslutter med boogie-tur i ørkenen i ettermiddag. Tito er superguide som vanlig. Skal hilse fra alle i gruppen.

- Finn-Ole

 

MANDAG 7. AUGUST

Heile gjengen kom vel fram til Lima i går kveld og i dagen i dag har dei benytta til sightseeing. Fekk dette biletet frå turledar Tito i kveld:

07 01

 

SOMMARENS ANDRE  INKA TRAIL-GRUPPE SNART KLAR FOR AVREISE!

Ikkje før har juli-gruppa returnert etter ein fantastisk tur, før den andre gruppa legg i veg. Vår kjære turledar Tito får berre såvidt besøkt familien nokre dagar, før han legg ut på ei ny rundreise i det fantastiske Peru. Det samme gjeld Finn-Ole, som også denne gongen er med som "kjentmann". Finn-Ole og Tito gjer ein fantastisk innsats og sørger for at alle deltakarane får oppleva Sør-Amerika på sitt aller beste.

Dei skal altså blant anna oppleva Inka Trail, Machu Picchu, Amazonas-jungelen og Titicaca-sjøen. Men dei skal også besøka Ballestas-øyene - Peru sitt svar på Gallapagos-øyene, Ica-ørkenen - som har blant verdas største sanddyner, og dei som ønsker det skal fly over dei mystiske Nazca-linjene.

Finn-Ole, Svein-Erik, Astrid, Marianne, Knut Erlend, Britt, Carl Georg, Hege, Grethe-Lill, Britt Ingelin, Bjørn, Sidsel, Jens, Toril og Maryann flyr på sundag over Atlanterhavet til Lima - hovudstaden i Peru.

På denne sida kan du følga med kva som skjer på turen. Deltakarane sender meg oppdateringar og forhåpentlegvis (dersom teknikken står oss bi) bilete undervegs på turen.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her.

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka.

Bilete frå ein tidlegare tur (Foto: Anna-Marie Haugen)

inkatrail 9 12