dagbok kilimanjaro 6. september 2011

 

TIRSDAG 20. SEPTEMBER

Gjengen er no på Zanzibar og slappar av etter ein opplevelsesrik fjelltur og safari. Langilangi Beach Bungalows på nordenden av øya er verkeleg paradis med azurblått hav og krittkvite strender. Kanskje snorklar dei eller er med på nokon av dei andre aktivitetane du kan drive med der. Eller dei nyt livet på stranda under ein palmeparasoll. Dei kjem i alle fall garantert heim igjen brunare enn då dei reiste ned...
- Jarle

TORSDAG 15. SEPTEMBER

Fantastisk dag i Ngorongoro krateret. Har sett gepard, flodhester, to løveflokker som gjorde seg klar til sebrajakt, to neshorn, en familie med elefanter og masse andre flotte dyr. Og vi har fortsatt en hel dag igjen i morgen.
- Thomas

TIRSDAG 13. SEPTEMBER

Vi er nå tilbake på hotelllet. Svett , skitten og litt sliten. Vi sov godt i natt etter lite søvn pga. toppstøtet. Nå blir det swimmingpool og kald øl. Blir brief i kveld ang safari.
- Thomas

MANDAG 12. SEPTEMBER

Alle på toppen! Gratulerer til gjengen med kjempeinnsats i natt. I følge Thomas var det tøft, men verdt slitet. Eller som han skriv i ein SMS: Pain is temporary. Glory is forever...
- Jarle

SØNDAG 11. SEPTEMBER

Har nettopp etablert oss i teltet. Vi er på 4600 m.o.h. Barafu camp. Har vært en kort tur i dag på ca tre timer. Det er litt kaldere her, med litt vind, så dunjakken må på nå allerede tidlig på dagen. Vi må nå slappe av og spise mye for å være mest mulig klar for nattens strabasiøse ferd mot toppen som starter en gang etter midnatt. Det er ikke mulig å skaffe vann i denne camp, derfor har bærerne tatt med vann fra forrige camp. Sparte en cola fra igår. Den skal eg ha til middag. Det blir da lettere å svelge maten.
- Thomas

LØRDAG 10. SEPTEMBER

Klokka er nå kvart på ni lørdag kveld. Vi har nettopp glidd ned i dunposen. For første gang på turen er samtlige i knall form. Leiren vi er på nå har omtrent høyde som Barranco. Vi fikk knallgod lunsj og middag i dag. Fikk t.o.m. kjøpt cola i leiren. Smakte nydelig etter å ha drukket vann med micropur i dagesvis. Har fått litt instrukser av guiden ang. morgen dagen. Med stigning til Barafu camp (4600m) , og summit push to 5895 m natt til mandag. Guiden uttalte på briefen; tommorow, you have to be strong as lions B-). God natt!
- Thomas

FREDAG 9. SEPTEMBER

I dag kom gjengen til Barranco Camp, nesten 4000 moh. Dagens etappe var den lengste, dersom ein ser bort frå toppstøtet. Kanskje var dei på Lava Tower, ein merkeleg 70 meter høg lavaformasjon. Eg har ikkje fått nokon meldingar frå gjengen, kanskje slit dei litt med å få kontakt med mobilane sine, det er ikkje unormalt på Kilimanjaro. I morgon går dei ein kort etappe til Karanga Camp, og så begynner det å nærma seg toppstøtet...
- Jarle

ONSDAG 7. SEPTEMBER

Vi er nå på vei mot startpunktet for turen, Machame gate. Vi har nettopp hentet vann i en lokal sjappe der lyset var avslått. Har sovet godt i natt etter nesten halvtannet døgn uten kvalitetssøvn.
- Thomas

TIRSDAG 6. SEPTEMBER

Halla. Da har vi landet trygt på Kilimanjaro Airport og har sjekket inn på Ameg lodge. Nett ferdig med ein liten briefing med hovedguiden Eliezer og venter nå på en bedre lunsj. Stemningen er veldig avslappet, stille før stormen liksom...
- Jens

FREDAG 2. SEPTEMBER

På mandag drar ei lita privat gruppe uten norsk reiseledar til Kilimanjaro. Eliezer, min eminente og svært erfarne lokale guide vil dersom alt går etter planen leda dei trygt til toppen av Afrikas høgaste fjell sammen med sitt faste crew av bærarar, kokkar og assistentguidar. Thomas, Heine, Anne Ragni og Jens har nok sommarfuglar i magen når det no nærmar seg avreise. Følg med her for oppdateringar undervegs.
- Jarle

Legg gjerne igjen ei helsing til deltakarane i gjesteboka

Thomas og Heine prøvepakkar...

Heine prøver seg som bærar (på denne måten bærer faktisk dei lokale børarane bagasjen på Kilimanjaro...)

Alle foto under: Jarle Trå (Foto frå tidlegare turar)